Hoe u een naaimachinenaald kunt vervangen

Zonder scherpe naald kun je niet naaien. Het is daarom onvermijdelijk dat u op een gegeven moment de naald van uw naaimachine moet vervangen. Of u nu een oude naald wilt vervangen of een naald op uw nieuwe machine wilt installeren, de naald moet correct en veilig worden geplaatst.

Hieronder vindt u de stappen voor het verwisselen van een naald in uw naaimachine, inclusief het verwijderen en installeren. Dit artikel bevat ook veiligheidsrichtlijnen en beantwoordt enkele van de meest voorkomende veelgestelde vragen over naaimachinenaalden.

Stappen voor het verwijderen van een naald uit een naaimachine

  1. Houd de steel van de naald tussen uw duim en wijsvinger. U kunt ervoor kiezen om een ​​naaldinbrenghulpmiddel te gebruiken om de punt van de naald in het kleine gaatje van de inbrengtip te steken.
  2. Zoek de schroef aan de zijkant van de naaldklem en begin deze los te draaien. Als het te strak zit, moet u mogelijk een schroevendraaier gebruiken. Anders draait u hem in uw richting.
  3. Draai de schroef los totdat de naald loskomt van de klem.

Hoe u een naald op een naaimachine installeert

  1. Houd de steel van de naald tussen duim en wijsvinger of met een naaldinbrenginstrument met het platte gedeelte naar achteren gericht.
  2. Duw het dikke gedeelte zo hoog mogelijk op de naaldklemschroef.
  3. Draai de schroef aan de zijkant van de naaldklemschroef door deze van u af te draaien. Gebruik indien nodig een schroevendraaier om de schroef op zijn plaats vast te draaien.
  4. Als u een inbrenghulpmiddel gebruikt, verwijder dit dan van de naald.
  5. Rijg de naald in en begin met naaien.
Naaimachine naaivoet close-up

Veiligheidstips voor het verwisselen van een naaimachinenaald

Hieronder vindt u enkele voorzorgsmaatregelen en veiligheidsmaatregelen die u moet nemen als u de naald van uw naaimachine verwisselt.

  • De eerste en belangrijkste voorzorgsmaatregel is het uitschakelen van de naaimachine voordat u begint met het verwisselen van de naald. Als u de machine ingeschakeld laat, loopt u het risico dat uw vingers worden doorboord als u per ongeluk het voetpedaal indrukt.
  • Overweeg het gebruik van een naaldinbrenginstrument in plaats van de naald tussen uw vingers te houden. Het inbrenghulpmiddel biedt een stevigere grip op de naald en voorkomt dat deze valt of verloren gaat.
  • U kunt de naald ook inbrengen met behulp van een spelingsplaatje. Identificeer de kant van de plaat waar u de platte kant en de ronde kant van de naald moet plaatsen. Klem het bovenste gedeelte van de naald op de spelingsplaat, druk de naald op zijn plaats op de naaldklem en draai vervolgens de schroef vast.
  • Plaats een klein stukje stof of karton onder de naald. Het voorkomt dat het in de machine valt als het eraf valt.
  • Gooi de naald op de juiste manier weg. Plaats de naald in een scherpe afvalcontainer. Als u er geen heeft, kunt u de verwijderde naald in een pillendoosje of filmbusje doen.

Conclusie

Een onjuist geïnstalleerde naald kan permanente schade aan uw machine veroorzaken of resulteren in een onjuiste vorming van het naaipatroon. Het kan er ook toe leiden dat de naald breekt. Door de bovenstaande stappen te volgen, wordt uw naainaald correct geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u de veiligheidsmaatregelen in acht neemt wanneer u uw naald verwisselt.

Bekijk de antwoorden op de belangrijkste veelgestelde vragen over naai-naalden die hieronder worden besproken, zodat u kunt bepalen wanneer u uw naald moet vervangen en welk type vervangende naalden u moet kopen.

Veelgestelde vragen over naaimachinenaalden

vrouwen die een elektrische naaimachine gebruikenvrouwen die een elektrische naaimachine gebruiken

Heeft u nog vragen over het vervangen van een naaimachinenaald? Lees hieronder verder voor meer nuttige informatie.

Hoe vaak moet ik de naald van mijn naaimachine vervangen?

De meeste naaimachinefabrikanten geven geen aanbevelingen over hoe vaak u de naald van uw naaimachine moet vervangen. Als u echter merkt dat uw naald bot of roestig wordt, wordt het tijd dat u hem vervangt.

Als de naald scheef raakt of duidelijke tekenen van breuk vertoont, vervang hem dan door een nieuwe. Het is u wellicht ook opgevallen dat de naald ongelijkmatige steken maakt, een ploffend geluid maakt bij het doorprikken van de stof, grote gaten in de stof maakt of dat de draad breekt tijdens het naaien.

Dat gezegd hebbende, raden doorgewinterde naaisters aan dat u uw naald na elke drie volle spoeltjes vervangt. Voor quilten kunt u de naald het beste na elke 8 uur naaien vervangen. Het is ook belangrijk dat u de naald verwisselt zodat deze voldoet aan de vereisten voor elk project.

Bij het naaien op zware stoffen, zoals leer en fleece, wordt de naald sneller bot dan bij lichtere stoffen. In dat geval moet u de naald mogelijk meerdere keren vervangen tijdens het project. Bovendien verbruiken naaimachines tot wel het dubbele van de hoeveelheid stroom die nodig is om met een botte naald te blijven plakken.

Hebben naaimachinenaalden een universele pasvorm?

Nee. Er zijn verschillende soorten en maten naaimachinenaalden voor verschillende naaimachinemodellen, stoffen en patronen. Raadpleeg uw producthandleiding voor richtlijnen voor de keuze van de naaldgrootte.

Wat zijn de verschillende soorten naaimachinenaalden?

Naaimachinenaalden kunnen grofweg worden ingedeeld op basis van hun naaldpunten en het type stof waarvoor ze zijn ontworpen.

Soorten naai-naaldpunten

Naaimachine roestvrijstalen naald close-upNaaimachine roestvrijstalen naald close-up

Er zijn drie hoofdcategorieën naainaaldpunten:

  • Balpen: Het is speciaal ontworpen voor gebruik op gebreide stoffen. Dit type punt is aan de punt afgerond en functioneert door de stof aan weerszijden te duwen in plaats van deze te doorboren.
  • Setpunt: Setpoint-naalden worden voornamelijk gebruikt op geweven stof om door de stof heen te werken. De punt is scherper dan die van een setpoint.
  • Wigpunt: Het dient als snijpunt en kan het beste worden gebruikt voor zware stoffen zoals leer.

Soorten naalden afhankelijk van de stof waarop ze worden gebruikt

De soorten naainaalden, afhankelijk van het soort stof waarop ze worden gebruikt, zijn onder meer:

  • Leren naalden
  • Metalen naalden
  • Borduurnaalden
  • Quiltnaalden
  • Denimnaalden

Andere soorten naainaalden zijn onder meer zelfdraadse naalden, vleugelnaalden, scherpe naalden, doorstiknaalden, tweeling- en drievoudige steeknaalden, jerseynaalden en universele naalden.

Naaimachine-kopen.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart